Welke vormen van consulten zijn mogelijk?

 

Consulten in mijn Praktijk

U bent van harte welkom in mijn praktijk aan de Olmenhorst 4 in Rockanje. 

 

Gezondheidscoach aan huis

Vindt u het moeilijk om die eerste stap te zetten? Ik maak het u makkelijker door bij u aan huis te komen. Alle gesprekken en consulten vinden bij u thuis in uw vertrouwde omgeving plaats. Voor inwoners van Westvoorne (Rockanje, Oostvoorne en Tinte) worden voor deze huisbezoeken geen extra kosten doorberekend. Woont u niet in Westvoorne dan worden extra reiskosten in rekening gebracht.

 

e-Coaching (online begeleiding)

Heeft u geen tijd of zin om naar de praktijk te komen, maar wilt u wel die zo bekende stok achter de deur? Dan is het e-Coaching pakket wellicht voor u de oplossing! Contactmogelijkheden: Skype (chat), Whatsapp, telefoon en e-mail. Maximale duur van dit traject: twee maanden. 

 

Combi face-to-face oogcontact / e-coaching

Ook dit behoort tot de begeleidingsmogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een face-to-face intakegesprek en verdere begeleiding via e-coaching. Samen kijken we naar wat voor u het prettigst is.

 

 

Hoe gaan de consulten in zijn werk?

 

Gratis kennismakingsgesprek

In dit één op één gesprek vraag ik u naar uw doelstellingen en vertel ik wat ik hierin voor u kan betekenen. Ook zaken als tarieven en vergoeding door de zorgverzekeraar komen ter sprake. Dit eerste gesprek vindt telefonisch plaats, maar kan eventueel ook bij u thuis plaatsvinden.

 

Intakegesprek (duur: 60 minuten)

Tijdens de intake bespreek ik met u uw hulpvraag en uw verwachtingen en probeer ik een goed beeld van uw persoonlijke omstandigheden, eetgewoonten en beweegpatroon te krijgen. Ook is het belangrijk om te weten wat u zelf al heeft ondernomen om af te vallen of aan te komen voordat u bij mij terecht kwam en wat uw ervaringen hiermee zijn. Andere gegevens die relevant zijn voor de behandeling: uw woon- en werksituatie en vrijetijdsbesteding. Tevens vindt het eerste weeg- en meetmoment plaats. U krijgt van mij uitleg over hoe de behandeling er in grote lijnen uit gaat zien. Ook wordt de duur van de begeleiding en het aantal vervolgconsulten met u besproken. Tenslotte krijgt u alvast wat tips waarmee u aan de slag kunt.

 

Eerste Vervolgconsult (duur: 50 minuten)

Het eerste vervolgconsult vindt meestal binnen twee weken na het intakegesprek plaats U krijgt uw eerste voedings- en beweegadvies en er vindt desgewenst weer een weeg- en meetmoment plaats. 

 

Verdere vervolgconsulten (duur: 50 minuten)

Elk consult bespreken we waar het goed gegaan is en waar u wellicht knelpunten heeft ondervonden. U krijgt advies op maat, want ieder mens is immers uniek. Er is altijd ruimte voor uw vragen en desgewenst lassen we weeg- en meetmomenten in. 

Consult onderwerpen zijn op uw situatie afgestemd. Bijvoorbeeld:

  • Wat zijn gezonde producten en welke producten kan ik beter bij uitzondering eten
  • Hoe lees ik de productetiketten
  • Hoe ga ik om met situaties waarin ik in de verleiding kan komen om minder gezond te eten?
  • Beweeg ik dagelijks voldoende?
  • Krijg ik dagelijks voldoende voedingsstoffen binnen?