Welke vormen van consulten zijn mogelijk?

 

Consulten in mijn Praktijk

U bent van harte welkom in mijn praktijk aan de Olmenhorst 4 in Rockanje. 

 

Gezondheidscoach aan huis

Vindt u het moeilijk om die eerste stap te zetten? Ik maak het u makkelijker door bij u aan huis te komen. Alle gesprekken en consulten vinden bij u thuis in uw vertrouwde omgeving plaats. Voor inwoners van Westvoorne (Rockanje, Oostvoorne en Tinte) worden voor deze huisbezoeken geen extra kosten doorberekend. Woont u niet in Westvoorne dan worden extra reiskosten in rekening gebracht.

 

e-Coaching (online begeleiding)

Heeft u geen tijd of zin om naar de praktijk te komen, maar wilt u wel die zo bekende stok achter de deur? Dan is het e-Coaching pakket wellicht voor u de oplossing! Contactmogelijkheden: Skype (chat), Whatsapp, telefoon en e-mail. Maximale duur van dit traject: twee maanden. 

 

Combi face-to-face oogcontact / e-coaching

Ook dit behoort tot de begeleidingsmogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een face-to-face intakegesprek en verdere begeleiding via e-coaching. Samen kijken we naar wat voor u het prettigst is.

 

 

Hoe gaan de consulten in zijn werk?

 

Gratis kennismakingsgesprek

In dit één op één gesprek vraag ik u naar uw doelstellingen en vertel ik wat ik hierin voor u kan betekenen. Ook zaken als tarieven en vergoeding door de zorgverzekeraar komen ter sprake. Dit eerste gesprek vindt telefonisch plaats, maar kan eventueel ook bij u thuis plaatsvinden.

 

Intakegesprek

Tijdens de intake bespreek ik met u uw hulpvraag en uw verwachtingen en probeer ik een goed beeld van uw persoonlijke omstandigheden, eetgewoonten en beweegpatroon te krijgen. Ook is het belangrijk om te weten wat u zelf al heeft ondernomen om af te vallen of aan te komen voordat u bij mij terecht kwam en wat uw ervaringen hiermee zijn. Andere gegevens die relevant zijn voor de behandeling: uw woon- en werksituatie en vrijetijdsbesteding. Tevens vindt het eerste weeg- en meetmoment plaats. U krijgt van mij uitleg over hoe de behandeling er in grote lijnen uit gaat zien. Ook wordt de duur van de begeleiding en het aantal vervolgconsulten met u besproken. Tenslotte krijgt u alvast wat tips waarmee u aan de slag kunt.

 

Eerste Vervolgconsult

Het eerste vervolgconsult vindt meestal binnen twee weken na het intakegesprek plaats. Dit consult duurt ongeveer 40 minuten, want er is een hoop te bespreken. U krijgt een voedings- en beweegadvies en er vindt desgewenst weer een weeg- en meetmoment plaats. 

 

Verdere vervolgconsulten

Vervolgconsulten duren ongeveer 30 minuten. Elk consult bespreken we waar het goed gegaan is en waar u wellicht knelpunten heeft ondervonden. U krijgt advies op maat, want ieder mens is immers uniek. Er is altijd ruimte voor uw vragen en desgewenst lassen we weeg- en meetmomenten in. 

Consult onderwerpen zijn op uw situatie afgestemd. Bijvoorbeeld:

  • Wat zijn gezonde producten en welke producten kan ik beter bij uitzondering eten
  • Hoe lees ik de productetiketten
  • Hoe ga ik om met situaties waarin ik in de verleiding kan komen om minder gezond te eten?
  • Beweeg ik dagelijks voldoende?
  • Krijg ik dagelijks voldoende voedingsstoffen binnen?